Wie zijn wij?

Ralph_en_Ellen

Wij zijn Ellen en Ralph Burgemeestre. We hebben beiden gewerkt op zoals iemand van Artiance eens zei “de leukste school van Alkmaar”:  de Alk. De Alk is een school voor zeer moeilijk lerenden. Ellen heeft daar gewerkt als goepsleerkracht en bouwcoördinator en Ralph als leerkracht en stagebegeleider.
Wij hebben daardoor veel ervaring met mensen met een verstandelijk beperking.
Omdat we uit het onderwijs komen zullen we ontwikkelingsgericht naar mensen blijven kijken en gauw zien wat iemand nog moet leren en waar de ontwikkelingsmogelijkheden liggen.
Op de Alk waren we gewend competentiegericht te werken. We werkten aan de competenties (vaardigheden) van de leerlingen. Die manier van werken passen we ook toe op Hoeve Engelenburgh. Dan hebben we het bijvoorbeeld over competenties als: iemand aan kijken, voor jezelf op komen, zelfstandig een opdracht uitvoeren, zelfredzaamheid etc.
De praktijk op de Alk heeft geleerd dat sociale vaardigheden en weerbaarheid de meeste problemen opleveren. Ellen is een gekwalificeerd Leefstijl docent. Leefstijl zal daarom ook onderdeel van het programma uitmaken. Daarnaast zullen de competenties “ongemerkt”getraind en ontwikkeld worden tijdens de dagelijkse werkzaamheden.
Ellen heeft ruim dertig jaar ervaring in het onderwijs. Waarvan twintig jaar in het speciaal onderwijs.
Ralph heeft drie jaar gestudeerd op de Rietveld academie en daarna drie jaar op de Rijksacademie te Amsterdam.
Na wat vrijwilligerswerk gedaan te hebben op de Alk, is hij daar blijven hangen als leerkracht en daarna als stagebegeleider.
Ralph zal samen met een groep mensen in het atelier gaan schilderen en de kunstenaars verder ontwikkelen.

 

 

Ralph           Ellen

 {youtube}rS0sfyLhEAw{/youtube}

 

Ei_gifkip2

Plaats een reactie