Faciliteiten en activiteiten

Hoeve Engelenburgh wil vijf dagen per week zinvolle dagbesteding bieden aan haar cliënten. Dit doet zij door een veelzijdig aanbod van faciliteiten en activiteiten aan te bieden. Voor iedereen is er wel een passende bezigheid, maar van werkdruk is zeker geen sprake: ‘niks moet, alles mag’. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten en faciliteiten die Hoeve Engelenburgh biedt.

Dieren verzorgen

Hoeve Engelenburgh heeft enkele kleine boerderijdieren (katten, kippen, konijnen, vogels, eenden) en enkele grotere boerderijdieren (varkens, pony's en paarden) welke dagelijks door de cliënten worden verzorgd.

Connor_en_Pluis

Creatief bezig zijn

In het atelier kunnen cliënten zelfstandig en/of onder begeleiding lekker creatief aan de slag: schilderen, kleuren, breien, haken, bloemsierkunst, mozaïken, kleien, hout bewerken etc.

Zingen en/of muziek maken

In het theater wordt er muziek gemaakt met echte instrumenten, waaronder een piano, een drumstel, meerdere soorten gitaren etc. Ook kunnen cliënten zelfstandig of onder begeleiding van de muziekbegeleider zingen.

Kas

In de kas worden seizoensgroenten en -fruit geteeld en geoogst. De oogst gaat grotendeels naar de voedselbank. Het overige deel van de oogst wordt gebruikt voor eigen gebruik (bijv. ten behoeve van taarten of maaltijden).

Terrein onderhouden

Ook het terrein wordt onderhouden door de cliënten. Denk hierbij aan snoeien, harken, aanvegen en gras maaien. Bij mooi weer wordt het terras op orde gemaakt voor de ontvangst van bezoekers.

Koken en bakken

In de keuken kunnen de cliënten onder begeleiding gerechten koken of taarten/taartjes bakken. De ingrediënten voor het koken/bakken komen veelal uit de eigen kas en de eieren van onze eigen kippen.

Cupcakes

Paardrijden

Onder begeleiding van een erkend en bekwaam paardrijd-instructrice krijgen cliënten paardrijles. Hierbij worden onze eigen paarden gebruikt (tinkers). De paardrijlessen vinden plaats op het terrein van Hoeve Engelenburgh.

Inrijden_Hoeve_Engelenburgh

Theehuis

In het theehuis (bekend om de vele engelen die er te bewonderen zijn) worden gasten ontvangen. De gasten worden door de cliënten verwend met heerlijke koffie, thee en natuurlijk iets lekkers (bijv. eigen gebakken appeltaart).

Winkeltje

In het winkeltje worden onder andere de werkstukjes van de cliënten verkocht. De opbrengst van het verkochte werkstukje gaat rechtstreeks naar de cliënt die het werkstukje had gemaakt.