Een typische (werk)dag op de zorgboerderij

Onze cliënten arriveren 's ochtends rond 08:45 uur. Cliënten arriveren middels eigen vervoer (bijv. fiets), het openbaar vervoer (bijv. bus) of worden gebracht met vervoer van Hoeve Engelenburgh of derden (bijv. Belbus).

De dag begint met een gezamenlijk moment met de cliënten, het personeel, de vrijwilligers en de stagiaires in de kantine waar iedereen begint met een kopje koffie/thee. Er wordt bijgepraat en gelachen. De begeleiding licht de aanwezigen over de plannen van de dag. Vervolgens beginnen de werkzaamheden. In de ochtend vinden de werkzaamheden vooral buiten plaats. De dieren moeten gevoed en verzorgd worden. De verblijven van de dieren worden schoongemaakt en opgeruimd. De begeleiders ondersteunen de cliënten bij de uitvoering van de werkzaamheden en bieden hulp.

Rond 10:30 uur is er een kleine pauze. Bij mooi weer zitten we dan lekker buiten. Even bijkomen van de inspanningen die geleverd zijn. Na een kwartier tot twintig minuten worden de werkzaamheden buiten afgerond.

Rond 12.30 uur is het middagpauze. Iedereen geniet van een drankje en zijn zelfmeegenomen lunchpakket.

Na de middagpauze is het programma vrij in te vullen. Degenen die creatief bezig willen zijn gaan naar het atelier, degenen die muziek willen maken gaan naar het theater, degenen die gek zijn op paardrijden kunnen paardrijden onder begeleiding van een paardrijd-instructrice (niet alle dagen), degenen die met dieren willen knuffelen (bijv. konijnen en varkens) zoeken deze beestjes op en verwennen deze met aandacht, degenen die willen koken kunnen helpen in de keuken, degenen die gek zijn op het snoepen van aardbeien gaan aan de slag in de kas etc.

Rond 15.15 wordt de dagbesteding afgesloten en maken cliënten zich klaar om naar huis te gaan.

Nadat de cliënten zijn vertrokken, wordt de dag doorgenomen door het personeel, de vrijwilligers en de stagiaires. Ook administratieve zaken worden dan afgehandeld, zoals het schrijven van rapportages, aanpassen van begeleidingsplannen, contact met het zorgnetwerk etc.

Missie, visie en kernwaarden Hoeve Engelenburgh
Connor_en_Pluis