Varen met de Vlet

Varen met vlet

 

De zon scheen. Een glimlach op de gezichten van bijna iedereen. Een vlet waarmee we door de wateren rondom Niedorp konden varen. Lieve mensen die daar ook zin in hadden. Kortom alle ingrediënten voor een perfecte dag waren aanwezig. We waren met 21 personen, waaronder vrijwilligers en een oud-stagiaire. De Vlet is van Hans Bossen, die op de Hoeve de verbouwingen heeft gedaan.
De dieselmotor pruttelde al snel en het was prachtig om de omgeving eens vanuit een heel ander perspectief te kunnen zien.
De vlet ligt lekker stabiel op het water, lopen op de vlet is daarom geen probleem. Iedereen zat lekker te genieten van de omgeving en de wind die op het water verkoeling bood. Edwin mocht aan het roer en was voor vandaag schipper.
De zon scheen fel en omdat Ellen op het moment last heeft van zonneallergie bedekte ze haar gezicht naast hoed ook nog eens met een doek.
Jantje besloot plotseling voordat iemand ook maar door had dat ze het meende een duik in het water te nemen. Gelukkig waren Ben en Hans potig genoeg om haar weer uit het water te trekken. …. Het was een perfecte dag!

Varen met de vlet

Plaats een reactie