Pulletjes

Pulletjes

Omdat we al genoeg Muskuseenden hebben en deze eenden erg broeds zijn, schudden we de eieren van de eenden wanneer ze gelegd zijn. Zo hopen we te voorkomen dat de bevruchte eieren uitgebroed worden. We halen ze niet weg, omdat de eenden anders maar blijven leggen.
“Deze eendensoort is niet alleen zeer vruchtbaar, de vrouwtjes zijn ook goede broeders. Hoewel er meldingen zijn van maar liefst dertig eieren per nest, broedt de eend meestal zo’n tien tot zestien eieren uit. Voordat de eend definitief op de eieren gaat zitten, warmt ze deze eerst voor. Daardoor komen de  vruchtbeginselen vrijwel gelijktijdig tot leven. Vervolgens breekt de echte broedperiode aan, die 35 dagen in beslag neemt.
Hoewel ze geen paar voor het leven vormen, is de woerd wel nauw betrokken bij de broed en de opvoeding. Hij blijft in elk geval gedurende een aantal weken bij de moeder en haar kuikens, zoekt met ze naar voedsel en biedt bescherming. Door hun sterke broedlust worden muskuseenden ook wel gebruikt om de eieren van ander pluimvee, zoals ganzen, uit te broeden.” bron Levende Have.
Maar de eieren waren blijkbaar niet goed geschud… twee ervan kwamen toch uit. En wat zijn jonge eendjes toch plaatjes!

Pulletjes

Plaats een reactie