Opening

Op 20-09-2014 heeft Loco Burgemeester  M.M.J. (Mary) van Gent van Hollands Kroon de officiële opening verricht van Kunst- en Zorgboerderij Hoeve Engelenburgh te Nieuwe Niedorp. Dit gebeurde door het loslaten van honderd volledig afbreekbare met helium gevulde balonnen. Het plan was honderd duiven los te laten, maar de duiven zijn momenteel in de rui.
Hoewel de zorgboerderij al vijf jaar bestaat is de bouw van de appartementen voor begeleid zelfstandig wonen afgerond en zijn de kamers bewoond. Daarnaast bestaat de boerderij ook nog eens honderd jaar.De openingsdag werd drukbezocht. Er was een expositie van eigen werk, demonstratie vilten en schilderen, paardrijden, pianomuziek, zang en een fotopresentatie. Het zonnige terras zat in de middag helemaal vol.Loco Burgemeester van Gent heeft geen moment geaarzeld toen ze gevraagd werd om de opening te verrichten. In haar speech vertelde ze waarom: “Toen ik de vraag kreeg om Hoeve Engelenburgh te openen heb ik direct ja gezegd. Mijn portefeuille is samenleving, op zich is dat al een mooi woord. We leven samen met iedereen en iedereen doet mee ongeacht wie hij is en wat hij doet of kan. Ik vind het een eer maar ik wil vooral onderstrepen hoe belangrijk ik dit initiatief vind. Vanaf 1 januari gaat de nieuwe participatiewet in. In deze wet is vastgelegd dat ieder mens mee moet doen. Deze wet gaat over werk en inkomen op welke manier dan ook. De heer en mevrouw Burgemeestre hebben deze wet al vijf jaar in praktijk gebracht.”
“leder mens heeft recht op een zinvolle invulling van zijn leven. leder mens mag bijdragen aan het arbeidsproces op welke manier dan ook. Het is ook tweeledig, aan de ene kant geeft het mensen met een beperking een doel en structuur en een nuttig bestaan. Dat versterkt hun eigen waarde hun zelfstandigheid en hun identiteit en zij kunnen hun eigen talenten verder ontwikkelen. Dat geeft zin zoals dat voor iedereen geldt. Aan de andere kant laten zij zien hoeveel zij kunnen en dat geeft een positief beeld naar de maatschappij. Ik ben er trots op dat Hoeve Engelenburgh in de gemeente Hollands Kroon staat. Het mooie van Hoeve Engelenburgh is dat er echt is nagedacht over het concept, dat volgens mij uniek is”.

Opening Hoeve Engelenburgh

Plaats een reactie