Nieuwsbericht van de Dierenbescherming

Adele en Amy

Op de site van de dierenbescherming afdelingNoord-Holland Zuid (NHZ) stond het volgende stukje. 

Twee varkentjes graven dijkje in de Kwakel stuk.

10 feb 2014 – Categorie: Algemeen

Anderhalve week geleden kregen we een telefoontje dat er twee varkentjes op een dijk in de Kwakel liepen die daar eigenlijk niet hoorden. Aan ons de schone taak een nieuw onderkomen te zoeken, want ze waren begonnen om het dijkje waar ze op liepen kapot te maken. Er was wel een boer die ze eten gaf, maar hij zou geen eigenaar zijn…. Een aantal jaar geleden waren de varkentjes op het dijkje gedumpt en sindsdien vermaakten ze zich prima. Bij controle van het Waterschap bleek dat deze varkentjes hier helemaal niet mochten rondscharrelen.

Veel telefoontjes en een aantal dagen verder, hadden we via Peter van Duurzaam Faunabeheer een plek gevonden op een prachtige zorgboerderij in Nieuwe Niedorp. Dus afgelopen woensdag hebben Jacquelien en Ariane van het afdelingskantoor een leuke middag beleefd: Trailer halen, naar de Kwakel, varkentjes inladen, doorrijden naar Nieuwe Niedorp en varkentjes uitladen.

Het inladen ging vrij makkelijk en de reis ging ook voorspoedig, aan het einde van de middag arriveerde wij op Zorgboerderij de Engelenburgh waar wij al werden opgewacht door Peter en de eigenaren van de zorgboerderij Ellen en Ralph. De varkentjes twijfelden even of ze hun (inmiddels veilige) trailertje wel uit wilden, maar na enige aanmoediging en lekker eten sjokten ze zo hun nieuwe huis in, waar ze gelijk gingen scharrelen tussen het stro en een lekker hapje eten ging er ook wel in!

Na een indrukwekkende rondleiding door de hele boerderij moesten we de varkentjes verlaten. Heel veel geluk op de boerderij!!
Dat zal vast lukken want wat hebben deze mensen een goed hart voor mens en dier en wat doen zij prachtig werk!
Meer info over de boerderij en een ander verslag over de varkentjes vindt u op:
www.engelenburgh.net

bron: http://nhz.dierenbescherming.nl/nieuws/bericht/22308

Plaats een reactie