Lente 2

Lente_op_Hoeve_Engelenburgh

 

Het is nu toch echt lente. De dagen dat het “elke dag” sneeuwde lijken intussen al weer ver weg. De krokussen slagen er eindelijk in hun kleurige hoofden door en boven het gras te steken. De kippen en de eenden genieten volop van hun herwonnen vrijheid en ruimte en leven door- en naast elkaar alsof ze tot de zelfde soort behoren.  Maar ook wij genieten van de ruimte en van de de koesterende warmte van de zon. Buiten zijn met deze omstandigheden is een genot voor mens en dier. De muskuseenden hebben een prachtig nest gemaakt, waar intussen elf eieren in liggen. Cameron, de Jack Russel van onze zoon Ray vind het “kwispelen” van de Muskuseenden natuurlijk razend interessant en Maya doet als gewoonlijk geen vlieg kwaad. Een betere en lievere boederijhond kan je je niet wensen.

Lente

Lente

Truus_vrij

Na de muskuseenden was het vandaag de dag dat de kippen vrij over het erf mochten lopen. Het waren natuurlijk Truus en Karel die het eerst over de kippenladders durfden. En natuurlijk was het brutale Truus die het voortouw nam. De anderen durfden niet en moesten een handje geholpen worden. Eenmaal op het erf genoten ze wel al snel van de ruimte. Katrien, een van de muskuseenden, die dinsdagochtend de vleugels had genomen liet zich weer zien in het weiland. Donald en Daisy, de andere eenden zaten toen heerlijk in de tuin in de schaduw.En in de middag liet een groene kikker zich in de buurt van de vijver zien. De lente begint goed!
Update: Katrien is weer terug. Ze kwam vrolijk in het weiland naar Ellen toe, die haar daarna gemakkelijk kon pakken. Ze is weer met de anderen herenigd.

Kippen vrij

Plaats een reactie

© Hoeve Engelenburgh