Kune Kune Varkens

Kune_kune_varkens_Engelenburgh

Zondag hebben we samen met José , Petra en Rafaëlla twee Kune Kune varkens opgehaald bij ’t Swienehoes in Groningen . Daar werden we bijzonder gastvrij ontvangen. Omdat we na vijven aankwamen mochten we met zijn alleen aanschuiven. Sabien had twee verschillende soepen klaar gemaakt en andere lekkernijen. We hebben heerlijk gegeten.
José en Petra hebben een sponsoring op touw gezet om die varkens te kunnen betalen. Wij hebben de varkens dus gekregen! Het zijn een paar prachtexemplaren, waar we verschrikkelijk blij mee zijn en waar we ongetwijfeld veel plezier aan zullen beleven.
Na het eten viel het niet mee om de varkens in ons busje te krijgen. Met appeltjes en brokken is het gelukkig toch gelukt. Een van de varkens had vlak voor de reis naar Nieuwe Niedorp stiekem een hele zak varkensbrok opgegeten. Op Hoeve Engelenburgh aangekomen bleek dat laatste varken niet meer uit het busje te willen en bleef maar op zijn zij liggen. Hij leek warm. In overleg met ’t Swienehoes hebben we hem daarom maar gekoeld met natte handdoeken. Na ongeveer anderhalf uur ging hij pas staan en liep met een beetje lokken met voedsel en veel aansporing de loopplank af. Of hij nou oververhit was of slechts zijn roes aan het uitslapen was na die zak met voer, zullen we wel nooit weten.
Beide varkens vonden al snel hun slaapplaats, waar ze met het stro zelf hun bed opmaakten en ploften naast elkaar en tegen elkaar neer, om zich vervolgens niet meer te bewegen. Het was tenslotte een vermoeiende reis en die zak voer lag toch wel zwaar op de maag.
Katie en Lisa waren enorm alert. De nieuwe bewoners zorgden voor onrust bij de tinkers.
De varkens noemen we Dylan en Bowie. Dylan is de roodbruine en Bowie is het zwarte varken. Dylan is trouwens de vader van Bowie en is nog een echte “beer”. Bowie is een borg. Dat betekent dat hij gecastreerd is.
En toen waren er opeens weer varkens op Terdiek 20….

Sponsoren van Bowie zijn de leden van het mix- tennisteam van St. Pancras: Marian en Aad Eversdijk, Jetty en Jaap Budding, Koos en Marian Weel en José en Petra. Sponsors van Dylan: Arvid Burgers, Els van Wagtendonk, Marion Rijerse, Hans en Ali Molenaar, Sandra de Boer, Lenie en Pierre Rijerse, Jaap en Cilia de Jong en Arantes Whittie.

f

Kune kune

Plaats een reactie