Keuring Clun Forest lammeren

Woensdag 23 juni was het zover. De lammeren die we gekregen hebben van Bas en Annet v.d. Bontekoe werden gekeurd. Bas gaf een belletje dat ik de schapen moest ophokken voor de keuring. De dag daarvoor hebben de lammeren een wasbeurt gekregen. Poep aan de kont, dat kan niet vond ik. Dat heb ik geweten, schapen houden er niet echt van dat je hun edele delen wast. Door al dat tegenstribbelen zat er zelfs poep in mijn haar. Maar het resultaat en plezier dat we hadden is het waard.
De lammeren werden gekeurd op raszuiverheid, erfelijke gebreken, gezondheid en de verplichte oormerken. Bas kwam met de drie experts in de namiddag. Veel verstand van schapen en met name de Cluns heb ik nog niet. Ik weet alleen dat de lammeren van Bas de mooiste en liefste zijn Smile. Ik heb veel geleerd en tips gehad om de lammeren gezond op te fokken. De schapen kregen een “goed” alleen mogen ze meer schapenbrok om wat zwaarder te worden. Ik hoop het komende voorjaar prachtige volwassen ooien met lammeren te hebben. Kijken wat de keurmeesters dan zeggen. (Ellen)

Clun Forest Schapen Keuring

Plaats een reactie