Karel en zijn dames

Kippen

We hebben kippen!
Kippen horen op een boerderij. Na ons geïnformeerd te hebben hoe je kippen moet verzorgen en huisvesten moest het er toch echt van komen. De schapenstal is groot dus ruimte genoeg om een start te maken met scharrelkippen. Getipt door het knaagdierencentrum in Heiloo waar ons konijn Isabel vandaan komt hebben we contact opgenomen met Peter v. Poelgeest van Duurzaam Fauna Advies. Hij zoekt voor o.a. gedumpte kippen onderdak. Hij had een haan die al 2 jaar in een schuurtje zat en die gunde hij een goede plek. In eerste instantie wilden we geen haan, bang dat onze nachtrust verstoord zou worden. Maar bij het zien van die prachtige haan en door de goede voorlichting van Peter, verdwenen alle reserves en vielen we als een blok voor Karel. Wat een macho haan! Karel heeft een hele geschiedenis net als zijn vriendin met ingekorte snavel. Dus die ging ook mee. Verder waren er drie witte kippen, waarvan er twee gehandicapt waren. Door slechte verzorging missen ze hun tenen (kalkpoten). Deze kippen waren niet zo gewild bij mensen dus moeilijk te plaatsen. Mensen willen complete en “normale” kippen. Wij vinden ze prachtig en we nemen ze gewoon zoals ze zijn.

Karel

Karel en zijn zes dames waren blij dat ze lekker mochten rondscharrelen in de voormalige schapenschuur. Het voer en de drinkbak vonden ze gelijk en er werd meteen gescharreld alsof ze er altijd al hadden gewoond.
Wij zijn de volgende ochtend extra vroeg in het donker de schapenstal in gegaan. Haan gekraai meemaken als voormalig “burger” is een hele ervaring. Dat wilden we niet missen! Karel en de dames waren in diepe rust. Met een mok koffie in de hand tuurden we in het donker. En ja hoor het werd licht. Karel rekte en strekte zich wat. Klapte met de vleugels, stak zijn kop omhoog en kraaide! Geweldig wat een geluid. Nu was Hoeve Engelenburgh een echte boerderij!

Dump alstublieft geen dieren bij Hoeve Engelenburgh. Wij zijn geen opvang.

Comment(1)

  1. Drooler says:

    Ik vind dit een geweldig artikel! Mooie kippen.

Plaats een reactie