Jan Kühne en Het Floris Kappeyne Trio 9 April in Concert

Saxofonist/gitarist Jan Kühne is een veelzijdig artiest. Hij profileert zich in de jazz, popmuziek en poëzie. Hij maakt onderdeel uit van de Texelse popformatie Small Buzz,  speelt in het Jazz Sextet Elements, en heeft een programma voor de kleine theaters waarin hij samen met zanger/ gitarist Jaap Dros diens op muziek gezette gedichten van J.C. Bloem brengt. Tevens is hij oprichter en bandleider van Big Band Dirk’s Horns en is hij docent aan de Muziekschool Valkkoog waar hij gitaar- en saxofoonles geeft.

Op 9 april laat hij zich met veel trots begeleiden door 3 zeer getalenteerde jonge jazzmuzikanten uit Amsterdam, het Floris Kappeyne Trio.

Het Floris Kappeyne Trio werd opgezet door de pianist in 2015. Bestaande uit afzonderlijke Prinses Christina Concours winnaars (2012) heeft het trio de afgelopen jaren in het binnen- en buitenland het publiek verheugd met moderne vertoklingen van klassieke jazz standards. Het trio heeft in het afgelopen jaar een stap gemaakt in het zoeken naar een authentiek geluid, door het vermengen van de bekende klanken geinspireerd door het McCoy Trio uit het begin van de jaren ’60, Senegalese sabar ritmes en abstracte muzikale concepten uit de moderne klassieke muziek . In mei 2017 verschijnt het resultaat hiervan op hun debut-album op Challenge Records International.

Op veertienjarige leeftijd won Floris Kappeyne van de Coppello (1995) een tweede prijs op het Prinses Christina Jazz Concours 2010, gevolgd door een eerste prijs in 2012. Later dat jaar trad hij op in het VPRO televisieprogramma “Vrije Geluiden”. Op dit moment studeert Floris aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in zijn vierde jaar zit. Hij studeert ook in het eerste jaar klassiek piano bij Frank Peters. Met het Floris Kappeyne Trio treedt hij op in binnen- en buitenland. Hij heeft in diverse bezettingen opgetreden op festivals als het North Sea Jazz Festival, en ook internationaal in Frankrijk, Zwitserland en Tanzania.

Sinds de zomer van 2015 wordt Floris ondersteund door het Nationale Muziekinstrumenten Fonds door hem een vleugel te lenen, waarop hij op zijn studentenkamer in Amsterdam kan studeren.

Tijs Klaassen (1993) begon zijn muzikale bestaan op een vroege leeftijd door basgitaar te spelen in rock bands. Zijn liefde voor inspiratie bracht hem naar het Conservatorium van Amsterdam waar hij zijn echte stem vond in de contrabas. Het spelen in de jazz traditie, zoeken naar een authentiek geluid en het analyseren van jazz en klassieke muziek inspireert hem het meest. Hij streeft naar het zijn van een solide begeleider en een ontwikkeld componist.

Wouter Kühne (1996) groeide op in een muzikaal milieu, beide ouders waren professioneel muzikant. Hij kwam voor het eerst in aanraking met jazz toen zijn vader een van zijn favoriete John Coltrane opnames draaide in de auto. Naarmate hij ouder werd, begon hij te spelen met vele grootheden uit de Nederlandse jazz scene. Door te luisteren naar de oude jazz helden en Senegalese Sabar ritmes te bestuderen, streeft Wouter ernaar op zijn drumstel te communiceren, op dezelfde manier hoe hij in het dagelijks leven praat tegen familie en vrienden.

INLOOP 13,30 AANVANG 14.00
ENTREE: 5.00 euro (te betalen bij binnenkomst)
Kaarten reserveren via: Het formulier onder de foto’s

Parkeren op het terrein van Hoeve Engelenburgh. Wanneer het parkeerterrein vol is parkeren bij overbuurman Jan Cees Lont op nummer 23

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Plaats een reactie