Inrichten theehuis

Theehuis Hoeve Engelenburgh

We zijn nu al een paar maanden met het aankleden en inrichten van het theehuis bezig. Het theehuis begint nu langzaam vorm te krijgen.
De wand waar de engeltjes tegenaan moesten komen werd het eerst geschilderd. Dit moest niet te mooi, maar moest er “oud” uitzien. Dit net als het meubilair, dat niet glad geschilderd moest worden, maar een oude “look” moest krijgen. Het moest niet te mooi, maar juist een beetje lelijk. Al snel ontstond de term “mooi lellek”.
Ook de kerkschotten moesten “mooi lellek” worden geschilderd. Marc, Marloes en Ralph namen die taak op zich.
Toen werden alle engeltjes, die door de jaren heen waren verzameld uitgestald en gecontroleerd. Stukke engeltjes moesten gerepareerd. Gretha hielp Ellen met uitpakken. Gwen hielp daarna met het uitzoeken.
Marc en Ralph hebben daarna de planken aan de muur bevestigd. Planken, die Jantje had geschilderd en waarvoor ze de bevestigingsklossen had gemaakt.
Heleen hielp Ellen bij het besvestigen van de “hangende” engeltjes aan de bollenkistjes. Intussen had Jurgen een prachtige kapstok gemaakt van gebruikt hout van het dak van de schapenstal.
Martijn is nog bezig met verlichting bij de uitgiftekeuken. 

Inrichten theehuis

Plaats een reactie