Göttinger minivarkens en konijnen

gottinger minivarkens

De dierenbescherming Afdeling Noord-Holland Zuid zaten in hun maag met twee varkens, die een dijk in de Kwakel aan het ondergraven waren. De Kwakel is een dorp in de gemeente Uithoorn, in het zuiden van de Nederlandse provincie Noord-Holland, vlak bij de grens met Zuid-Holland.
Voor de varkens moest snel een plek gevonden worden, want ze moesten daar weg. Peter van Poelgeest van Duurzaam Fauna advies bracht de afdeling met Hoeve Engelenburgh in contact. En natuurlijk wilden wij daar een rol in spelen. Het ging hierbij om twee Göttinger minivarkens. Twee zeugen.
Omdat Dylan een van onze Kune Kune varkens nog een “beer” is wilde de dierenbescherming zijn castratie betalen. Arme Dylan zal dus onder het mes moeten. De varkentjes werden door Peter met zachte dwang uit de trailer geleid. Daarna liepen ze snel mee naar de stal, waar ze moeten verblijven tot na de castratie van Dylan. Al snel aten ze met smaak de varkensbrok op, die ze als beloning kregen. Daarna maakten ze hun bed op van de stro die daar voor hun klaar lag. Bovendien hadden de twee dames van de dierenbescherming ook nog twee konijnen voor ons: Bas en Bianca. De twee zeugen heten Adele en Amy.

Onderstaand stukje stond 6-2-14 in het Noord Hollands Dagblad. Klik erop om het te vergroten.

krant varkens

Artikel in Op Poten

Beregening Kas

Plaats een reactie