Expositie Joyce van den Hoek

Vanaf maandag is er een mooie expositie van Joyce van den Hoek in de galerie.

‘Alles wat mij maakt zoals ik ben

natuur, rust, kalmte, stil, bos, strand, muziek, zwemmen, drukte, stad, rennen, dansen, creëren, lachen, helder, water, puur, voorzichtig, licht, kleur, rood, aarde, zand, lente, plezier, vrij, geluk, bomen, eerlijk, zacht, gevoel, passie, gevoelig, gedachten, dromen, dromerig, open, eigen, onhandig, gesloten, vreugde, mijzelf, uiting, ikzelf, Joyce’.

De meeste schilderijen die te zien zijn bij deze expositie zijn gemaakt op puur gevoel. Ik heb mijzelf niet vast gehouden aan een onderwerp of ontwerp. Juist heb ik mijzelf volkomen laten gaan en laten leiden door mijn gevoel en intuïtie. Sommige schetsen zijn gemaakt met mijn ogen dicht. Zo heb ik het best kunnen voelen wat ik van binnen écht voel, zonder afgeleid te worden door mijn ogen. wanneer ik klaar ben met de schets open ik pas mijn ogen, en kijk ik wat er staat. Nu kan ik pas echt beginnen, en de kleuren gaan toevoegen.

Ik denk dat ik zo mijn gevoel het best over kan laten brengen op de toeschouwer, en zo hoop ik dat iedereen zijn eigen fantasie kwijt kan in het beeld. Een kant en klaar beeld schetsen vind ik vaak saai. Zie wat je ziet, en voel wat je voelt. Iedereen interpreteert het op zijn eigen manier.

Joyce van den Hoek

Plaats een reactie