Erasmus+

In het kader van het Erasmus+ programma, kwamen vandaag 20 MBO studenten, allemaal meisjes op bezoek op Hoeve Engelenburgh. Die volgen in Turkije een opleiding die te maken heeft met de ontwikkeling van het kind. Er kwam een tolk mee en Ellen heeft de rondleiding gedaan en de vele vele vragen beantwoord.
Erasmus+ heeft als doel het verbeteren van de vaardigheden en inzetbaarheid van jongeren op de arbeidsmarkt en het moderniseren van onderwijs, beroepsopleidingen en jongerenwerk. Het zevenjarig programma heeft een budget van 14,7 miljard euro: een toename van 40% in vergelijking met wat er tot nog toe wordt uitgegeven. Dit laat zien hoe belangrijk de EU het vindt om op dit terrein te investeren.
De meisjes en hun begeleiders hebben hier hun lunch gehad en hebben daarna nog boven in het theater naar Marion en Ralph geluisterd, die zongen.
Een van de meisjes durfde het aan om met Ralph Make you feel my love te zingen en een ander meisje zong een turks liedje.
De sfeer was ontspannen en heel ongedwongen. Hoeve Engelenburg was weer eens een plaats van ontmoeting, maar dit maal ver over de landsgrens heen!

Turkse MBO op bezoek

Plaats een reactie