Donald

Darth_Donald

Donald is een Muskuseend woerd. Hij komt uit het Erasmuspark in Amsterdam. Daar werd hij samen met zijn twee vrouwen door kinderen gepest en door honden gebeten. Peter van Poelgeest  heeft ze bij ons gebracht. Hij heeft nog steeds dezelfde twee vrouwtjes in zijn harem. Daisy en Katrien. Hij is twee dagen weggeweest toen zijn vrouwtjes geen belangstelling voor hem hadden en liever op de eieren aan het broeden waren. Het leek of hij wel de lusten wilde, maar niet de lasten.
Gelukkig was hij er plotseling toch weer en hopelijk blijft hij nog lang. Hij lijkt tot inkeer gekomen. Hij ligt nu als een brave huisvader in de buurt van het nest van zijn vrouwtjes.
Donald heeft een staart waarmee hij bijna voortdurend als een hond kwispelt. Hij lijkt verkleed als Darth Maul  uit de Star Wars films. Maar dat is maar schijn. Die prachtige kleuren horen bij hem en zijn in zijn geval geen grime. Donald staat zo op en gaat zo naar bed.

Darth-Maul

Donald heeft net als andere Muskuseend woerden de beschikking over enorm gereedschap. Lees hier het hele verhaal.
Hij heeft samen met zijn vrouwtjes 18 eieren geproduceerd, waarvan de vrouwtjes er 10 mogen uitbroeden. We zijn benieuwd of zijn nageslacht er net zo mooi en interessant uitziet als hij.

Donald_Hoeve_Engelenburgh_2Donald_Hoeve_Engelenburgh

 

 

Plaats een reactie