Black Beauty

Black_Beauty_Hoeve_Engelenburgh

Jannie kwam vandaag met een prachtig zwart konijn aan. Een Vlaamse reus, die ze via haar buurvrouw Lizanne heeft gekregen, die op het Clusius College werkt. Black Beauty is pas een half jaar oud en zal dus nog wel even doorgroeien.
De naam Black Beauty is in de paardenhouderij en uit de films bekend is als de naam voor een bekend zwart paard. Black Beauty is een roman uit 1877 van de Britse schrijfster Anna Sewell. De roman wordt beschouwd als een klassiek kinderboek en is vele malen verfilmd. Er zijn meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht (wikipedia). Bij ons is het nu eens niet een paard dat zo heet, maar de prachtige nieuwe voedster.
Klik op Klik hier en lees verder… en lees de brief van de schenkers van Black Beauty.

Een briefje van Lizanne van Ymond

Black Beauty is als lamprei (jong konijntje) van acht weken bij ons gekomen.
Op school was ze door haar grootte favoriet bij leerlingen. Ze is dan ook veel gebruikt in de lessen. Oren meten, wegen, nageltjes knippen,, tanden kijken, borstelen, echt alles vindt Black Beauty leuk. Ze is gek op aandacht en kwam bij ons altijd naar ons toe rennen voor iets lekkers en een knuffel.
We vinden het fijn, dat we jullie als zorgboerderij kunnen helpen door jullie haar kado te doen.
Natuurlijk was dit niet gebeurd zonder Jannie, die vertelt hoe goed de dieren het bij jullie hebben en ik zie dan ook regelmatig foto’s.
Veel plezier met Black Beauty, namens de hele sectie Dier van het Clusius College Castricum.

Groetjes,
Lizanne van Ymond (dierdocent Clusius Castricum)

 

 

 

 

Plaats een reactie