Anna en Irma

GEZELLIG MET MOEDERDAG SAMEN MET MOEDER EN DE FAMILIE NAAR HET THEATER!!

Moeder en dochter. Hoe is het ontstaan?

Moeder Irma komt zelf uit een grote muzikale familie. Anna kreeg het muziek maken met de paplepel ingegoten. Irma speelde toen Anna nog een baby was altijd al veel piano en zong veel. Zodra het kon, zongen moeder en dochter samen liedjes, van eenvoudige kinderliedjes tot canons. Op die manier leerde Anna meerstemmig zingen en ontwikkelde zij haar muzikale gehoor.
‘Onze specialiteit was het gelijktijdig zingen van het zelfde liedje in verschillende toonsoorten. We deden dat samen in de auto zodat er niemand was die het kon horen want het klonk natuurlijk vreselijk. Maar wij hadden er wel erg veel lol om. Toen Anna 8 jaar oud was ging ze zelf op pianoles. Dat heeft ze ge…daan tot haar twaalfde. Ze had er toen geen zin meer in om klassieke stukken te oefenen en de pianojuf (haar tante (!), over muzikale familie gesproken) leerde haar akkoordenschema’s lezen. Vanaf dat moment ging er een wereld voor Anna open want ze kon alle liedjes speelde die ze maar wilde.’ Aldus Irma.

Anna en Irma worden regelmatig gevraagd voor de muzikale omlijsting bij trouwplechtigheden, avondwakes en afscheidsdiensten. Hun repertoire was lange tijd bij uitstek geschikt voor de omlijsting van dit soort momenten. Toen ze dit een keer met elkaar bespraken kwamen ze op het idee om ook eens een ander soort repertoire aan te boren, met vrolijke en luchtige nummers. De uitbater van café Bleeker in Heerhugowaard-Noord wilde hen graag de kans geven hun talenten in een voorstelling gestalte te geven. En zo kwam het dat “Anna en Irma” op 23 en 24 oktober 2015 optraden voor een volgepakt café Bleeker. Ze brachten een avondvullend programma vol mooie luisterliedjes en grappige dialogen. De avonden werden een groot succes. De afwisseling van gevoelige liedjes met heel vrolijke nummers was een goeie greep. De dozen met tissues die ze van te voren her en der in de zaal hadden gezet bleven niet onaangeroerd. Ze hadden een tekstschrijver in de arm genomen om het programma te voorzien van dialogen met de nodige grappen en grollen. Eigenlijk werd het “The story of Anna en Irma”. Ze vertellen tijdens het programma hoe een en ander zo is gekomen…

Het programma
Hun repertoire is breed: ze spelen nummers van onder meer The beatles, Adele, Ruth Jacott, REM, Coldplay, Brian Adams, Miss Montreal en Don Quishocking. Daarbij begeleiden ze zich en elkaar in een steeds wisselende bezetting op piano, gitaar en cajon.

INLOOP 13,30 AANVANG 14.00
ENTREE: 6.00 euro (te betalen bij binnenkomst)
Kaarten reserveren via: Het formulier onder de foto’s

Parkeren op het terrein van Hoeve Engelenburgh. Wanneer het parkeerterrein vol is parkeren bij overbuurman Jan Cees Lont op nummer 23

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Plaats een reactie