Afscheid van de Alk

Vrijdagmiddag werden we van huis opgehaald in een grote Amerikaanse slee met chauffeur Henk achter het stuur. Wat een beest van een wagen, het leek wel of we nog een keer gingen trouwen. Met dit verschil dat we de eerste keer alleen maar een handtekening hadden gezet. Dit was “serious business”. Op het plein was de oranje loper uitgerold en speelde een groep leerlingen o.l.v. Meandre een perfect uitgevoerd stuk slagwerk/ Jembee. Complimenten voor het instuderen en de passie!
In de aula moesten we plaatsnemen op versierde stoelen en toen kwam de stoet van leerlingen langs. We kregen kaarsen en bloemen en nog veel meer cadeaus. Iedereen, leerlingen en ouders, nogmaals daarvoor bedankt!
Daarna werden we getrakteerd op een wervelende show door de leerlingen. Marjan praatte het geheel uitstekend aan elkaar. Zang en dans wisselden elkaar af. Wat heeft deze school toch een talent in huis en wat zijn de leerlingen vrij geworden door de samenwerking met Artiance. Het optreden was dan weer spetterend, soms amusant en vaak ontroerend. Probeer die waterlanders dan maar tegen te houden.

Afscheid

Voordat de receptie begon was er gelegenheid voor de ouders om afscheid te nemen. Ook die willen we bedanken voor de moeite die ze hebben genomen en de cadeaus die we hebben gekregen.
Toen druppelden de (oud)-collega’s binnen en werden we vergast op een aantal speeches. De hapjes waren door de leerlingen verzorgd onder leiding van Marcel en Carolien. Beau, Timo, Shalimar en Jeroen hielpen uitstekend met het serveren.
Paula gaf in treffende woorden onze “geschiedenis” op het vso weer. Nico deed het op zijn manier daarna nog eens over. De VSO collega’s hadden een “boeren”dans op muziek van Lord of the dance ingestudeerd. Prachtig dat het nog lukte op dat kleine podium.René, onze huis- troubadour had zoals altijd weer een paar geweldige liederen geschreven. Grappig en ontroerend tegelijk werden in een lied de verschillende collega’s raak en op humoristische wijze getypeerd.
Als klap op de vuurpijl was daar opeens de conference van Alex, die op zijn onnavolgbare humoristische en droge wijze vertelde wat zich allemaal daarboven op het zoldertje afgespeeld had.
Van hem kregen we o.a. een “tijdloze” klok en eieren waar kippen uitgebroed moesten worden.
’s Avond hebben we met zijn allen heerlijk gegeten in restaurant Helder.
We hebben een fantastische dag gehad. Moniek bedankt voor de geweldige organisatie.
Iedereen bedankt voor de mooie woorden, de mooie wensen, het vertrouwen en de attenties.Ouders bedankt voor de goede samenwerking. Leerlingen bedankt voor alles wat we van jullie hebben teruggekregen! Collega’s bedankt voor het plezier, de collegialiteit en de samenwerking.Het was voor ons een voorrecht om op de Alk te hebben mogen werken!

Afscheid

Ellen en Ralph

Plaats een reactie