21 augustus 2022: Fling

Kaarten bestellen via website gaat momenteel helaas niet
Kaarten aan de deur betalen. Kinderen zijn gratis!
Reserveren als je dat wil kan via theater@engelenburgh.net

21 augustus
15.00 tot 18.00
Inloop 14.30
Hoeve Engelenburgh
Terdiek 20
Nieuwe Niedorp

Fling speelt de mooiste Ierse muziek. Met zorg uitgekozen nummers met eigen teksten en melodieën of opgediept uit het verre verleden van de Ierse muziek traditie. Beeldschone muziek uit Ierland waarvan je niet wist dat die bestond…laat je verleiden…

Fling speelt op een briljante manier Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities van Fling de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak.

Na jaren van theatertournee’s speelt Fling nu een nieuw intiem programma. Op maat gemaakt voor de kleinere podia en voor de gelegenheid als ijzersterke duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en dat levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te bewonderen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler internationaal befaamd als bouwer van het instrument. Naast de Uilleann pipes bespeeld hij ook Low Whistles, Bouzouki en Gitaar.

Dit alles resulteert in een buitengewone, aanstekelijke en toverachtige avond van sterke verhalen gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.